Bibliotheek

Home / Bibliotheek

Leven lang profijt van lezen!

Kinderen die veel lezen halen betere schoolresultaten. Leren begint immers bij lezen. Het heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Met een goede taalbeheersing kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving. En daar heeft iedereen belang bij!

Méér dan boeken

Voor kinderen, ouders en leerkrachten van het basisonderwijs biedt de bibliotheek naast een afwisselende collectie aan boeken nog veel meer: boekentips, hulp bij je werkstuk of spreekbeurt, de digitale Boekenzoeker, het Makkelijke Lezen Plein voor kinderen die moeite hebben met lezen. Ook zijn er leuke Boekenfilmpjes: trailers van kinderboeken op Youtube die ouders en kinderen stimuleren een boek uit te zoeken.

Ook voor voortgezet onderwijs

Voor jongeren en leerkrachten in het voortgezet onderwijs is in de (digitale) bibliotheek ook veel te ontdekken: advies bij de keuze en verwerking van boeken voor literatuurlijst met o.a. boekbesprekingen en boekentips in vlogvorm. Liever luisteren dan lezen? Dan is er de speciale LuisterBieb-app.

Kijk eens in de bibliotheek in De Jutter of ga op online onderzoek uit op ontdekdebieb.nl