Internationaal Congres 3D-Printen en Duurzaamheid op Vlieland

Internationaal Congres 3D-Printen en Duurzaamheid op Vlieland

VLIELAND – Brede school De Jutter aan de Lutinelaan op Vlieland staat woensdag 6 juni a.s. van 11.00 tot 16.00 uur helemaal in het teken van het Internationaal Congres 3D-Printen en Duurzaamheid. Het evenement vormt de afsluiting van het prijswinnende Erasmus+ 3D in Onderwijs-project, waarin De Jutter de leidende school is.

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Het Erasmus+ project 3D in Onderwijs betreft het implementeren van 3D-denken, 3D-ontwerpen en 3D-printen in het onderwijs. De eilander school betrok het voor de Wadden belangrijke thema ‘recycling’ direct vanaf de start bij het project. Dit maakt het congres tevens interessant in relatie tot Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Tentoonstelling
Te midden van nationale en internationale bijdragen van onder andere Perpetual Plastic, ECV, Provincie Friesland, Jonathan Keep, Omrin, House of Design, Norisk Software en Prof.dr.ir. J.C. Brezet biedt het toonaangevende congres een tentoonstelling van de creatieve ontwerpen van leerlingen uit Spanje, Noorwegen, Zweden, Finland, Engeland en Nederland. Docenten uit deze landen zijn aanwezig om bezoekers te woord te staan.

Programma
Het programma is afgestemd op de boottijden, zodat ook belangstellenden van het vaste land in de gelegenheid zijn het driedimensionale spektakel op Vlieland bij te wonen. Meer informatie is te vinden op www.e3du.eu, waar tevens kan worden ingeschreven voor de verschillende programmaonderdelen.

Voor meer informatie zie deze pagina.

Wat vinden leerlingen van 3D educatie?

Linde
Ik heb ervan geleerd: Dat je speciaal plastic nodig hebt om ik de 3D printer te doen en dat je dus zelf onderzoek moet doen naar welk plastic dat is en hoe je daaraan komt? Dat is wat ik heb geleerd in de lessen.

Daphne
Ik leer hoe je moet ontwerpen op de computer in details en hoe een software werkt en ik me daarin verder kan ontwikkelen.

Winston
Een mooie manier om op een andere manier met onderwijs bezig te zijn, met name om kennis te maken met de technische wereld, daar gaan we nu toch met zijn allen naartoe. Ook leer je plannen en zelf onderzoek doen, wat met name in de 4e 5e en examenklas een belangrijke vaardigheid is.